A
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM DIÁKSPORT EGYESÜLETE
és a
PIZOLIT BARLANGKUTATÓ SPORTEGYESÜLET
bemutatja

  
címû tájékozódási túraversenyét,
SZABÓ ANTAL produkcióját.

K Ö Z R E M Û K Ö D I K
* játékmester * LUKÓCZKY ORSOLYA és FARAGÓ ATTILA *
* táborvezetõ * MARTON SÁNDOR, METS ZSUZSANNA KATALIN *
* térképmágus * RÓZSA GÉZA *
* versenyorvos * dr. RÓZSA EMESE *
* dizájn * WINKELMAYER ZOLTÁN *
* rendezõ * SZABÓ ANTAL *
* a verseny hivatalos szállítója * a BUSZ-TÚRA KFT. *(0. változat: 2000. szeptember 18.)
(1. változat: 2000. október 24.)
(2. változat: 2000. november 20.)
(3. változat: 2001. február 16.)
(4. változat: 2001. március 26.)
– a csillagok száma mutatja, hogy a megjelölt rész mikor került a kiírásba –
– a legfrissebb változásokat piros színkiemeléssel is jelöljük –
Mottó: "A Túlélõ nem napközistábor." © Szabó Antal (Értsd: Szabó Antal bekeményít.)


A verseny idõpontja: 2001. április 6 - 8.


A verseny jellege: Éjszakai és nappali, gyalogos, kötöttpályás tájékozódási túraverseny, elõre rögzített pályavezetéssel.


A pálya fontosabb adatai: A verseny vételútjának vetületi hossza kereken 40000 méter, térbeli hossza 40235 méter,
a halmozott szintemelkedés 1533 méter, a kötelezõ ellenõrzõpontok száma 13.


Program: Péntek: Utazás késõ este. Tervezett nullidõ éjfélkor.
Szombat: A verseny délutánig tart, utána meleg vacsora, fürdési lehetõség egy általános iskolában. Szállás ugyanitt saját fölszereléssel.
Vasárnap: Eredményhirdetés délelõtt, hazaérkezés Budapestre késõ délután.
Hétfõ: Tanítási nap!!! (Értsd: Ezt is túl kell élni!)


Új játékszabályok: A csapatok március 30-án pénteken pontosan 14 órakor (a Magyar Televízió 1-es csatornájának teletextjén sugárzott idö szerint) elektronikus levelet kapnak, mely áttételes információkat (szintszelvény, magassági adatok, egyéb rejtélyes feladatok) tartalmaz a pálya vonalvezetésérõl, az ellenõrzõpontok helyérõl. A csapatoknak egy hét áll rendelkezésükre, hogy a megadott információk alapján szinte tökéletesen megfejtsék, hogy mi a verseny terepe, pontos útvonala és állomáspontjainak helye. Ennek alapján a csapatok beszerezhetik az általuk szükségesnek ítélt megfelelõ méretarányú, színû, szagú térképeket. A csapatoknak úgy kell a versenyre leutazni, hogy a pálya vonalvezetését megfejtették, a verseny során a rendezõk semmilyen további információt nem fognak adni a pályáról, s a következõ pont helyérõl. A csapatok minden átmenetben kapnak majd egy SOS borítékot, mely kizárólag a következõ pont helyét tartalmazza. Ennek használata azonban – a késõbbiekben gondosan rögzített – súlyos perchátrányokat fog jelenteni.


Ízelítõ a feladványból:


Étel, ital: A versenyen kizárólag az általunk biztosított hideg étel fogyasztható, italról mindenki maga gondoskodik. Az állomáshelyeken üdítõt, turmixot, kakaót, habos kávét nem szolgálunk föl. (Értsd: A túlélõ nem napközistábor.)

A túlélõ úticsomag tervezett tartalma csapatonként:
8 db dzsem, 4 db májkrém, 4 doboz kukorica konzerv, 1 doboz kockasajt,
16 db zsemle, 1 rúd kolbász, 3 kg gyübölcs, 2 tábla csoki;Rajtsorrend: A március 30-án pénteken kiadott információk alapján kell megfejteni a rajt pontos helyét, mely egy magyarországi község. A megoldásokat április 3-én kedden 18 óráig kell elektronikus úton elküldeni egy megadott címre. A megoldások beérkezésének sorrendjében választhatnak a csapatok rajtpozíciót. A végleges rajtlistát ennek alapján április 4-én szerdán 6 órakor adjuk ki. Amelyik csapat ezen határidõre nem küldi el a helyes megfejtést, az 30 perc hátránnyal indul.


Kötelezõ felszerelés:
Figyelem! A kötelezõ felszerelések életkortól, nemtõl, erõnléttõl, iskolától valamint a rendezõkhöz fûzõdõ kapcsolattól is függetlenül mindenkire egyformán vonatkoznak. Ez alól felmentést senkinek, semmilyen okból NEM adunk.

Csapatonként:
1 db tájoló (igényelhetõ), 1 fém síp, minimum 2 db térképtartó fólia tasak, 1 db hálózsák vagy takaró, 1 db polifoam matrac, 1 tekercs steril géz, minimum 10 egység telefonkártya és 200 Ft aprópénz vagy mobiltelefon, konzervnyitó, írószer, papír, kalcium pezsgõtabletta;
Versenyzõnként:
2 pár váltás zokni, 1 váltás alsónemû, 2 váltás póló, 1 váltás meleg pulóver, 1 esõkabát, elemlámpa, tartalék elem és izzó, sapka, minimum 10 dl kulacs, 1 fásli
Ajánlott még:
állandóan szedett gyógyszerek, zsebkés, bakancs;
A célba:
hálózsák, polifoam matrac, váltóruha, tisztálkodó felszerelés, váltócipõ, papucs;
Tiltott tárgyak:
GPS, sétáló magnó, cd, rádió, alkohol;

Kérünk mindenkit a kötelezõ felszerelések gondos és hiánytalan összeállítására a büntetõpontok és az esetleges kizárások elkerülése érdekében. A vastagon szedett felszerelések nélkül egyetlen csapat sem indulhat útnak. A versenyre és a célban szükséges felszereléseket elkülönítve csomagoljátok!Csapatok A csapatlétszám kizárólag 4 fõ. (Értsd: nem három, de nem is öt.)
Csapatnév: hazai fa vagy cserje magyar fajneve. (Értsd: nem tölgy, hanem kocsányos, kocsánytalan, avagy mocsári tölgy.)


Nevezéshez szükséges: Miként nézzen ki és mit tartalmazzon a nevezési lap?
Nyitott borítékban elhelyezett általatok választott szép képeslap hátoldalára a következõ adatokat kell jól olvashatóan ráírni: csapatnév, csapatnévsor, tereptipp, e-mail cím (Értsd: kukac.pont.hu) A borítékból ne felejtsétek ki a nevezési díjat sem, mely pontosan 4000 Ft/csapat. A befizetett nevezési díjakat a túlélõ számláján tartjuk, kamatait a verseny rendezésére fordítjuk.


Nevezési határidõk: A versenyen legfeljebb 20 csapat indulhat. 2000. december 15-ig csak babitsos és pizolitos csapatok nevezhetnek. (Értsd: legalább 3 fõ babitsos diák, öregdiák, szülõ, tanár, illetve Pizolit tag) Ezt követõen a nevezési idõszak lezárulásáig bárki nevezhet. Végsõ nevezési határidõ 2001. február 16., péntek.


Részvételi költség: A verseny költségvetése 626000 Ft, az egy fõre esõ közvetlen önköltség 7812 Ft. Ebbõl fejenként befizetendõ 6000 Ft, mely magában foglalja az utazás, a (tömeg)szállás, a szombati meleg vacsora, a vasárnapi hideg reggeli, a túlélõ úticsomag, a szállítás, az emlékpólók, a rendezõi autók, a telefon, a terepbejárás és a reprezentáció költségeit. Ez a részvételi költség a nevezési díjat is tartalmazza. A fennmaradó összeget pályázatokból kívánjuk fedezni. Jó szokásunkhoz híven, ha a verseny végén marad pénz, azt a babitsos és pizolitos résztvevõknek visszaadjuk.


Szülõi engedélyek: A Babits Mihály Gimnázium valamennyi diákja, továbbá minden 18. életévét be nem töltött versenyzõ számára a versenyen való részvétel feltétele a hiánytalanul kitöltött és aláírt szülõi engedély leadása. A leadási határidõ február 28., szerda. A szülõi engedély kizárólag az erre rendszeresített nyomtatványon adható be, mely beszerezhetõ a Babits Mihály Gimnázium portáján, továbbá igényelhetõ e-mailben is február 1-tõl.


Naptár:
A kizárólag babitsos és pizolitos csapatok nevezésére fenntartott idõszak utolsó napja: 2000. december 15. péntek
A nevezési idõszak utolsó napja: 2001. február 16. péntek
A szülõi engedély nyomtatvány kiadásának napja: 2001. február 1. csütörtök
A szülõi engedélyek leadási határideje: 2001. február 28. szerda
A részvételi költségek befizetésének határideje: 2001. március 15. csütörtök
A pályavezetéssel kapcsolatos információk kiadásának idõpontja: 2001. március 30. péntek, 14 óra
A rajt helyének leadási határideje: 2001. április 3. kedd, 18 óra
A rajtsorrend kiadásának idõpontja: 2001. április 4. szerda, 6 óra
Az indulás napja: 2001. április 6. péntek
A hazaérkezés napja: 2001. április 8. vasárnap


Levelezési lista A nevezési idõszak lezárultával a levelezési lista mûködése az alábbiak szerint módosul:
Indítunk egy új listát, melyet kizárólag a nevezett csapatok számára tartunk fenn, s a nevezési lapokon szereplõ e-mail címeket automatikusan regisztráljuk rajta. Ezzel egyidejûleg az eddigi nyílt levelezési listáról ezeket a címeket töröljük. Az új listára a versenyre benevezett csapatok a nevezési lapon leadott címen túl a többi csapattag címeit is regisztrálhatják, ezt a csapat már regisztrált postafiókjáról érkezõ üzenettel lehet kezdeményezni. A régi lista a továbbiakban is mûködik, s azon új címek szabadon regisztrálhatók a már ismert módon.
A nyílt listára feliratkozni a  p i z o l i t @ z p o k . h u    címre küldött    t u l e l o 1 4 _ s t a r t    tárgyú üzenettel lehet.
A nyílt listáról leiratkozni a  p i z o l i t @ z p o k . h u    címre küldött    t u l e l o 1 4 _ s t o p    tárgyú üzenettel lehet.
A nyílt listára levelet küldeni a  p i z o l i t @ z p o k . h u    címre küldött    t u l e l o 1 4 _ l i s t a    tárgyú üzenettel lehet.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a versennyel kapcsolatos hivatalos leveleket a továbbiakban minden esetben a követekzõ postafiókból postázzuk: Tulelo versenyiroda <pizolit@zpok.hu>


Különleges rendelkezések: Április 9. hétfõ tanítási nap. A tanítás alól felmentés nincs, az igazi túlélõ ekkor is túlél. A versenyen nem indulhat az, aki a legutóbbi túlélõt követõ tanítási napon – kifogástalan egészségi állapota ellenére – nem vett részt. Boccs.


Megjegyzés: A MÛSORVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

A mielöbbi találkozás reményében üdvözöl mindenkit: Szabó Antal