A
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM DIÁKSPORT EGYESÜLETE
és a
PIZOLIT BARLANGKUTATÓ SPORTEGYESÜLET
bemutatja

tájékozódási túraversenyét,
SZABÓ ANTAL produkcióját.

K Ö Z R E M Û K Ö D I K
* táborvezetõ * MARTON SÁNDOR *
* irodavezetõ * VARSÁNYI ZOLTÁN *
* versenyorvos * dr. RÓZSA EMESE *
* játékmester * RÓZSA ANTAL, TÓTH TAMÁS *
* póló * LENKEI BALÁZS *
* a verseny hivatalos szállítója * PÉPP GÁBOR *
* rendezõ * SZABÓ ANTAL *(0. változat: 2002. február 5.)
(1. változat: 2002. május 30.)
(2. változat: 2002. június 9.)
(3. változat: 2002. július 2.)
A verseny idõpontja: 2002. július 19 - 28.


A verseny jellege: A 15. Túlélõt egy tíznapos tábor keretében rendezzük meg. A minden eddiginél – mind idõben, mind távban – hosszabb, 15. jubileumi versenyünk 5 versenynapból áll majd, melyek teljesítését 4 pihenõnap fogja megkönnyíteni. A verseny éjszakai és nappali szakaszokat, kötöttpályás és pontbegyûjtõ versenynapokat, gyalog, kerékpárral illetve kenuval leküzdendõ részeket fog tartalmazni.


Program: 1. nap: (versenynap) klasszikus, kötöttpályás, gyalogos verseny éjszakai rajttal; kb. 37 km
2. nap: (pihenõnap)
3. nap: (versenynap) gyalogos pontbegyüjtõ verseny reggeli tömegrajttal; kb. 120 km2
4. nap: (pihenõnap)
5-6. nap: (versenynap) kötöttpályás, kerékpáros verseny; kb. 170 km
(A két versenynap között sem pihenõnap, sem közös cél nem lesz.
Az éjszakát a pálya három pontján kijelölt táborhelyek egyikén kell tölteni.)
7. nap: (pihenõnap)
8. nap: (versenynap) nappali kenus verseny; kb. 30 km
9. nap: (pihenõnap) eredményhirdetés, hazautazás


Szállás: A táborhelyek többségén az éjszakákat a résztvevõk sátorban töltik majd (saját fölszereléssel), a tábori fölszerelések szállításáról gondoskodni fogunk.


Étkezés: A túlélõtábor minden napján teljes ellátást kapnak majd a résztvevõk, mely a versenynapokon túlélõ úticsomag és meleg vacsora, a pihenõnapokon pedig reggeli, hideg ebéd és meleg vacsora lesz.

A tábor elsõ versenynapján kizárólag a rajtban kiosztott túlélõ úticsomag fogyasztható, a csapatok saját ételt nem vihetnek magukkal, de italról mindenki maga gondoskodik. Az állomáshelyeken üdítõt, turmixot, kakaót, habos kávét nem szolgálunk föl. (Értsd: A túlélõ nem napközistábor.) A további versenynapokon a túlélõ úticsomag egyénileg kiegészíthetõ.Csapatok: A csapatlétszám 4 fõ. Nem több és nem kevesebb.


Csapatnév: Magyarországi folyó vagy patak neve. (Küldöldi csapatok saját hazájuk folyóvizeivel nevezhetnek.)


Részvételi költség: A verseny teljes költségvetése 2 967 000 Ft, az egy fõre esõ közvetlen önköltség 24725 Ft. A befizetendõ részvételi díj BMG-PIZOLIT résztvevõk valamint újpesti iskolások számára 20000 Ft, külsõs résztvevõk esetén 25000 Ft, mely magában foglalja a 10 napi teljes ellátás, a 8 éjszaka szállás, az utazás, a kerékpárszállítás és õrzés, a kenubérlés és szállítás, az emlékpólók, a rendezõ autók, a levelezés és telefonálás valamint a terepbejárás költségeit. (A részvételi díj különbözõsége abból adódik, hogy a versenyt a BMG Alaptványa, továbbá a IV. kerületi Önkormányzat támogatja, mely támogatást az kerületi résztvevõk költségeinek csökkentésére fordítjuk.)

BMG-PIZOLIT résztvevõnek minõsülnek a BMG jelenlegi és volt diákjai, illetve szüleik, a BMG tanárai, a BMG DSE tagjai, a PIZOLIT BKSE tagjai.Befizetések ütemezése: A részvételi díj nevezési díjon felüli részét két részletben kérjük befizetni:
fejenként 10000 Forintot június 15-ig;
további fennmaradó részét pedig július 7-ig;

A pénzt a Túlélõ lenti számlaszámára kérjük befizetni vagy átutalni.

Figyelem! Minden befizetésnél illetve átutalásnál szerepeljen a közlemény rovatban befizetõ neve! Ellenkezõ esetben nem tudjuk azonosítani, hogy melyik pénz hova tartozik. A bizonylatokat õrizzétek meg!Nevezés: A nevezés két ütemben zajlik. Az elsõ nevezési idõszakban azok a csapatok nevezhetnek, melyeknek legalább három tagja a BMG jelenlegi vagy volt diákja, a BMG diákjának szülõje, testvére, a BMG tanára, a BMG DSE tagja, a PIZOLIT BKSE tagja, vagy korábban már legalább 3 Tõlélõn indult. A második nevezési idõszakban nevezhetnek azok a csapatok, melyek a fenti feltételnek nem felelnek meg. Jubileumi versenyünkre meghívót fogunk küldeni a fõváros gimnáziumai részére, ezért javasoljuk, hogy az arra jogosult csapatok az elsõ nevezési idõszakban nevezzenek. A versenyen legfeljebb 30 csapat indulhat.

Elsõ nevezési idõszak: 2002. február 15-tõl március 31-ig
Második nevezési idõszak: 2002. április 1-tól június 15-ig.
A nevezési díj 8000 Ft, melyet a nevezéssel egy idõben kell befizetni a verseny számlájára
banki átutalással, vagy bármelyik OTP Bank fiók pénztárában készpénzben.
A Túlélõ számlaszáma: 11773047-10256666.
Számlatulajdonos: Antal István

A részvétel feltétele a hiánytalanul kitöltött, aláírt és leadott szülõi engedély (18 év alatt) illetve részvételi nyilatkozat (18 év felett). Aki még nem adott le ilyet, kérjük, hogy haladéktalanul tegye meg.
A formanyomtatványok innen letölthetõek:A verseny értékelése: A verseny értékelése – a korábban már elõre jelzettek szerint – az eddigiektõl jelentõs mértékben el fog térni. A végeredmény megállapításához az eddigi idõ alapú elszámolást pont alapú elszámolás váltja fel. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az idõnek semmilyen szerepe nem lesz, csupán azt, hogy ahol az idõeredmény is számít, ott azt pontokba fogjuk konvertálni. Az egyes versenynapokon 100-100 pontot lehet majd elérni, amely pontszám a menetteljesítménybõl és az állomáspontokon végzett feladatok eredményébõl tevõdik össze. A részletes szabályok letölthetõek innen:


Kötelezõ felszerelés:
Figyelem! A kötelezõ felszerelések életkortól, nemtõl, erõnléttõl, iskolától valamint a rendezõkhöz fûzõdõ kapcsolattól is függetlenül mindenkire egyformán vonatkoznak. Ez alól felmentést senkinek, semmilyen okból NEM adunk.


GYALOGOS napokon
csapatonként:
tájoló (igényelhetõ), minimum 2 térképtartó fólia tasak, 1 hálózsák vagy takaró, 1 polifoam matrac, 1 tekercs steril géz, minimum 10 egység telefonkártya és 200 Ft aprópénz és mobiltelefon, írószer, papír, kálcium pezsgõtabeltta, sétáló magnó;
GYALOGOS napokon
versenyzõnként:
1 pár váltás zokni, 1 váltás póló, 1 meleg pulóver, 1 esõkabát, napellenzõs sapka, 10 dl kulacs, 1 fásli, 1 elemlámpa;
Ajánlott még:
állandóan szedett gyógyszerek, napszemüveg, napkrém, sportkrém, 1 váltás alsónemû;


KERÉKPÁROS napokon
csapatonként:
tájoló (igényelhetõ), minimum 2 térképtartó fólia tasak, 1 polifoam matrac, 1 tekercs steril géz, minimum 10 egység telefonkártya és 200 Ft aprópénz és mobiltelefon, írószer, papír, 1 pumpa, szerszámok, gumiragasztó készlet, kálcium pezsgõtabeltta;
KERÉKPÁROS napokon
versenyzõnként:
1 pár váltás zokni, 1 váltás alsónemû, 2 váltás póló, 1 meleg pulóver, 1 esõkabát, szemüveg, 1 napi élelem, 10 dl kulacs, 1 fásli, 1 üzembiztos kerékpár, sisak (igényelhetõ), kerékpárra vagy fejre rögzíthetõ elemlámpa és hátsó lámpa vagy villogó
Ajánlott még:
állandóan szedett gyógyszerek, tartalék belsõ, kesztyû, napszemüveg;


A célba:
hálózsák, polifoam matrac, váltóruha, tisztálkodó fölszerelés, váltócipõ, papucs, tányér, pohár és evõeszközök, TAJ kártya vagy másolata;


Tiltott tárgyak:
GPS, alkohol, egyéb térkép;


Kérünk mindenkit a kötelezõ felszerelések gondos és hiánytalan összeállítására a büntetõpontok és az esetleges kizárások elkerülése érdekében. A vastagon szedett felszerelések nélkül egyetlen csapat sem indulhat útnak. A versenyre és a célban szükséges felszereléseket elkülönítve csomagoljátok!


Néhány fontos szabály: 1. A versenynapokon kizárólag a kiadott túlélõ úticsomagban lévõ ételt szabad fogyasztani. Az innivalóról azonban a résztvevõk maguk gondoskodnak.

2. Minden versenynapra elõre meghatározott kötelezõ felszereléseket kell a csapatoknak magukkal vinniük, melyek meglétét ellenõrizni fogjuk.

3. A versenyen 18 évnél fiatalabbak, illetve a BMG diákjai kizárólag határidõre leadott szülõi engedéllyel vehetnek részt.

4. A versenyek ideje alatt még a felnõttek részére is szigorúan tilos az alkohol fogyasztása. 18 éven aluliak, továbbá a BMG diákjai számára a tábor teljes ideje alatt szigorúan tilos az alkohol fogyasztása továbbá a dohányzás. A felnõtt résztvevõk a pihenõidõszakban sem fogyaszthatnak alkoholt illetve nem dohányozhatnak a tábor területén.Megjegyzés: A MÛSORVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

A mielöbbi találkozás reményében üdvözöl mindenkit: Szabó Antal